UDK Tekst
641/642
Hrana. Kuhanje. Pojedina jela. Obroci
612.39 Prehrana - fiziološki aspekti
613.2 Dijetetika. Nutricionizam
614.31 Nadzor hrane. Nadzor trgovina, tržnica
63 Agronomija i srodne znanosti i tehnike. Šumarstvo. Poljodjeljstvo. Iskorištavanje životinjskog svijeta
663 Industrijska mikrobiologija. Industrijska mikologija. Industrija vrenja, fermentacije. Industrija pića. Industrija opojnih sredstava
664 Proizvodnja i konzerviranje krutih prehrambenih proizvoda
641
Hrana. Kuhanje. Pojedina jela
641:2 Hrana - religijski aspekti
641.1
Prehrambeni proizvodi s obzirom na svojstva. Hranidbena vrijednost
641.1:577.112 Bjelančevine
641.1:577.114 Ugljikohidrati
641.1:577.115 Masti
641.1:577.16 Vitamini
641.1-032.2 Voda
641.3
Prehrambeni proizvodi prema izvoru ili godišnjem dobu
641.3:613.26 Biljni prehrambeni proizvodi
641.4
Konzerviranje prehrambenih proizvoda u kući
641.4:664.95 Konzerviranje ribe
641.5
Priprema hrane i obroka. Kuharstvo
641.521
Grijanje hrane
641.526
Pečenje na roštilju. Pečenje na ražnju. Tostiranje. Grilanje. Gratiniranje. Prženje na vrlo jakoj vatri
641.54
Kuhinjsko suđe. Posude za kuhanje. Kuhinjski pribor
641.55
Priprema obroka. Knjige recepata. Kuharice
641.56
Priprema pojedinih jela. Posebna jela. Dijetalna hrana. Nacionalne kuhinje
641.56:635.8 Posebne vrste jela - gljive
641.56(210.5)(262) Mediteranska kuhinja / jela
641.56(=133.1) Francuska kuhinja / jela
641.56-053.3 Hrana / jela za dojenčad, bebe
641.56-055.26 Hrana / jela / dijeta za trudnice
641.56-056.84 Vegetarijanska / veganska / makrobiotička kuhinja / jela
613.2 Dijetetika. Nutricionizam
641.8
Priprema glavnog jela i priloga. Dodavanje začina. Mirodije
641.81
Glavna jela
641.82
Predjelo. Prilog. Juha
641.83
Salate. Kompoti. Hrana koja se jede sirova, nekuhana
641.84
Kruh sa začinima ili nadjevom. Sendviči. Kruh i maslac, namazi i sl.
641.85
Deserti. Slatkiši. Slastice. Kolači. Pudinzi. Voće. Sir
641.87
Napici. Pića. Kokteli
641.87:663.93 Kava kao napitak
641.87:663.95 Čaj kao napitak
613.3 Napici. Ljekoviti napici. Ljekovite vode. Tekuća dijeta
641.88
Garniranje. Začinjavanje jela
664.5 Začini. Mirodije