UDK
Tekst
641/642
Hrana. Kuhanje. Pojedina jela. Obroci//=(!empty($including) ? ". " : "")?> Prikaži 612.39 Prehrana - fiziološki aspekti 613.2 Dijetetika. Nutricionizam 614.31 Nadzor hrane. Nadzor trgovina, tržnica 63 Agronomija i srodne znanosti i tehnike. Šumarstvo. Poljodjeljstvo. Iskorištavanje životinjskog svijeta 663 Industrijska mikrobiologija. Industrijska mikologija. Industrija vrenja, fermentacije. Industrija pića. Industrija opojnih sredstava 664 Proizvodnja i konzerviranje krutih prehrambenih proizvoda
641
Hrana. Kuhanje. Pojedina jela//=(!empty($including) ? ". " : "")?> Prikaži 641:2 Hrana - religijski aspekti
641.1
Prehrambeni proizvodi s obzirom na svojstva. Hranidbena vrijednost//=(!empty($including) ? ". " : "")?> Prikaži 641.1:577.112 Bjelančevine 641.1:577.114 Ugljikohidrati 641.1:577.115 Masti 641.1:577.16 Vitamini 641.1-032.2 Voda
641.3
Prehrambeni proizvodi prema izvoru ili godišnjem dobu//=(!empty($including) ? ". " : "")?> Prikaži 641.3:613.26 Biljni prehrambeni proizvodi
641.4
Konzerviranje prehrambenih proizvoda u kući//=(!empty($including) ? ". " : "")?> Prikaži 641.4:664.95 Konzerviranje ribe
641.5
Priprema hrane i obroka. Kuharstvo//=(!empty($including) ? ". " : "")?>
641.521
Grijanje hrane//=(!empty($including) ? ". " : "")?>
641.526
Pečenje na roštilju. Pečenje na ražnju. Tostiranje. Grilanje. Gratiniranje. Prženje na vrlo jakoj vatri//=(!empty($including) ? ". " : "")?>
641.54
Kuhinjsko suđe. Posude za kuhanje. Kuhinjski pribor//=(!empty($including) ? ". " : "")?>
641.55
Priprema obroka. Knjige recepata. Kuharice//=(!empty($including) ? ". " : "")?>
641.56
Priprema pojedinih jela. Posebna jela. Dijetalna hrana. Nacionalne kuhinje//=(!empty($including) ? ". " : "")?> Prikaži 641.56:635.8 Posebne vrste jela - gljive 641.56(210.5)(262) Mediteranska kuhinja / jela 641.56(=133.1) Francuska kuhinja / jela 641.56-053.3 Hrana / jela za dojenčad, bebe 641.56-055.26 Hrana / jela / dijeta za trudnice 641.56-056.84 Vegetarijanska / veganska / makrobiotička kuhinja / jela 613.2 Dijetetika. Nutricionizam
641.8
Priprema glavnog jela i priloga. Dodavanje začina. Mirodije//=(!empty($including) ? ". " : "")?>
641.81
Glavna jela//=(!empty($including) ? ". " : "")?>
641.82
Predjelo. Prilog. Juha//=(!empty($including) ? ". " : "")?>
641.83
Salate. Kompoti. Hrana koja se jede sirova, nekuhana//=(!empty($including) ? ". " : "")?>
641.84
Kruh sa začinima ili nadjevom. Sendviči. Kruh i maslac, namazi i sl.//=(!empty($including) ? ". " : "")?>
641.85
Deserti. Slatkiši. Slastice. Kolači. Pudinzi. Voće. Sir//=(!empty($including) ? ". " : "")?>
641.87
Napici. Pića. Kokteli//=(!empty($including) ? ". " : "")?> Prikaži 641.87:663.93 Kava kao napitak 641.87:663.95 Čaj kao napitak 613.3 Napici. Ljekoviti napici. Ljekovite vode. Tekuća dijeta
641.88
Garniranje. Začinjavanje jela//=(!empty($including) ? ". " : "")?> Prikaži