UDK Tekst
637
Proizvodi domaćih životinja i divljači
637.2 Maslac i izrada maslaca
664.9 Konzerviranje životinjskih proizvoda
665.2 Ulja, masti i voskovi životinjskog porijekla
637.02
Strojevi i oprema za obradu životinjskih proizvoda
637.03
Metode i postupci za obradu životinjskih proizvoda
637.04
Kemijski sastav i sastojci životinjskih proizvoda
637.05
Kakvoća i svojstva životinjskih proizvoda (osim sastava)
637.06
Nedostaci, onečišćenje, patvorenje životinjskih proizvoda
637.07
Ispitivanje, testiranje, analiza životinjskih proizvoda
637.1
Mljekarstvo i mliječni proizvodi
637.11
Mužnja. Oprema za mužnju
637.12
Mlijeko (svježe, neobrađeno)
637.14
Tehnološki obrađeno mlijeko
637.18
Zamjene, nadomjesci za mlijeko i vrhnje
637.2
Maslac i izrada maslaca
637.28
Nadomjesci za maslac. Pročišćeni maslac (maslo)
664.3 Jestiva ulja i masnoće. Margarin. Proteinska hrana. Jestiva ulja i masti. Margarin. Proteinski prehrambeni proizvodi
637.3
Sir i izrada sira
637.4
Jaja. Proizvodi od jaja
637.5
Meso. Mesne prerađevine
637.5:636.5 Meso peradi i pernate divljači
637.5:639.2 Riblje meso. Meso riba, rakova, školjki i sl.
637.5.03
Metode obrade mesa i mesnih prerađevina
637.5.031
Pripremni postupci. Čišćenje i sl. mesa
637.5.032
Sazrijevanje mesa. Pomoću enzima
637.5.033
Konzerviranje i pohrana mesa
637.5.034
Sušenje i dimljenje mesa
637.5.035
Kemijska obrada. Soljenje, stavljanje u rasol i sl.
637.5.037
Hlađenje, zamrzavanje mesa
637.5.039
Posebna obrada za potrošnju. Smekšavanje mesa i sl.
637.51
Svježe meso. Nadomjesci za meso
637.6
Proizvodi životinja, osim za prehranu. Dlaka. Čekinje. Vuna. Perje. Rogovi. Kliješta. Pandže. Kljunovi. Kosti. Zubi. Kljove. Bjelokost i sl.
665.93 Adhezivi. Ljepila. Tutkala. Proteini
675 Kožarska industrija, uključujući krzno i umjetnu kožu
637.61
Koža. Neštavljena koža, krzno